Inspiratie van Maxivers

Voeding in de zorg

Eten en drinken vormt een belangrijk aspect van de zorg: ondervoeding, uitdroging, overgewicht en een gezonde leefstijl. Ook kan voeding een middel zijn om met elkaar in contact te komen, samen te werken en te genieten. Door samen te koken bijvoorbeeld. Aantal tips voor onder andere kleinschalig wonen waarbij wij vanuit Maxivers/VHC Jongens workshops kunnen geven aan Zorginstellingen zowel grootverbruik als kleinschalig wonen.

Wij geven keukenpersoneel in de zorg een aantal tips en inspiratie om eten en drinken in de zorg naast voedzaam ook een moment van geluk mee te geven.

Wij laten wanneer de situatie het toelaat de bewoners/ cliënten meedenken en geven tips over het meekoken van bewoners

Voor de ene cliënt zal samen koken misschien alleen bestaan uit toekijken, maar anderen kunnen wellicht helpen bij het schillen van de aardappelen, het wassen van de groenten of het bakken van het vlees. Helpen kan bijdragen aan het prikkelen van de fijne motoriek, maar ook toekijken heeft positieve effecten. Samen koken en het zien en ruiken van eten, vergroot de eetlust. Daarbij kan het heel gezellig zijn en geeft het aanknopingspunten voor een gesprek over eten en koken van vroeger.

Aantal tips die wij met U kunnen uitwerken zodat het aantrekkelijker en efficiënter werken wordt bij uw Instelling

  1. Laat bewoners meedenken over het menu. Zo krijgen ze te eten wat ze lekker vinden en jij doet gelijk inspiratie op.
  2. Laat de bewoner bijvoorbeeld het toetje voor die dag kiezen.
  3. Vraag eens of bewoners nog recepten van vroeger hebben.
  4. Kunnen en willen bewoners helpen bij het klaarmaken van de maaltijd? Zorg dan dat je op tijd begint. Vaak gaat schillen, snijden of wassen wat langzamer.
  5. Bewustwording gezonde voeding door met geselecteerde regionale producten te werken

Maxivers kan hierbij een aantal workshops faciliteren om uw zorginstelling hierin te ondersteunen

Maxivers Experience Center

In samenwerking met VHC Jongens kunnen wij uitgebreid en zeer degelijk uw kennis en die van uw medewerkers bijschaven, wij maken daarbij gebruik van ;

  • Vakcollege
  • Kookstudio en opleidingscentrum
  • Wijn experience

Vakcollege

In samenwerking met JustHoreca is het Vakcollege  “De Ambacht” gelanceerd

Het tekort aan koks is de grootste uitdaging in professionele keukens , zorg – catering en ook horeca zullen de komende jaren haar medewerkers in de keuken  moeten koesteren om goed personeel te behouden en geschikte kandidaten weten te binden.

Maxivers kan hier in ondersteunen in de vorm van het Vakcollege “De Ambacht” .

Hier worden deelnemers klaar gestoomd voor het examen tot gediplomeerd SVH-kok , leermeester of keuken- en bediening assistent

Maxivers maakt gebruik van de faciliteiten die onze partner VHC Jongens in huis heeft , onder andere een state of the art opleidingskeuken en gediplomeerde leerkrachten.

Kookstudio en opleidingscentrum

Wij zijn enorm trots op dat wij gebruik kunnen maken een volledige uitgeruste proefkeuken waar ruimte is voor culinaire experimenten en inspiratie !

Opleidingscentrum waar trainingen en workshops worden gegeven op elk gebied van eten en drinken voor de professionele keukens – zorg – catering en horeca .

Daarnaast biedt het ruimte voor Lavazza Training en Tasting Center

“Er is zoveel kennis aanwezig dat wij staan te popelen deze met jullie te delen “

In de demo keuken staan de chefs klaar om zaken met jullie te delen die wel eens blijven liggen ….  maar die wel belangrijk zijn. Af en toe kritisch naar de samenstelling van het menu kijken , een keer een echt goede kostprijsberekening maken en actief zoeken naar alternatieven voor reguliere producten , wellicht duurzame – regio en/of biologische producten .

Wij hebben zeer ervaren koks in dienst die u hierbij kunnen helpen en inspireren !

Wijn Experience

Wijn is beleving en wijn is een omzet en winst maker ….

Wij kunnen jou hierbij helpen in onze goed uitgeruste Wijn experience,het maken van een goede en tegelijkertijd lonende wijnkaart is een vak apart.

De juiste wijn-spijscombinatie is één aspect , de prijzen , grootte van de kaart ,presentatie ,evenals het verhaal achter de wijn zijn essentiële factoren in een wijnkeuze .

In samenwerking met de wijn specialist en culinaire adviseurs en uiteraard u , zorgen wij samen dat uw wijnkaart prachtig aansluit op het menu .

“Laat je verrassen in onze wijn experience”